Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 07:46

Καλαμάτα: Βρήκαν κλειστά Μουσείο και Κάστρο οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου

Καλαμάτα: Βρήκαν κλειστά  Μουσείο και Κάστρο οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου

Κλειστά βρήκαν χθες το Κάστρο Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στο Ιστορικό Κέντρο (μέχρι τη 1 το μεσημέρι) οι περίπου 800-830 τουρίστες που έφτασαν το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο "Costa Neoromantica" και έμειναν στην πόλη.

Κάθε Δευτέρα οι αρχαιολογικοί χώροι στον τόπο μας είναι κλειστοί, και το Μουσείο ανοίγει στη 1 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα χιλιάδες Μεσσήνιοι παραμένουν άνεργοι, αλλά κανένας δεν σκέφτεται ότι μπορούν να απασχοληθούν σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε οι επισκέψιμοι αυτοί χώροι να μένουν συνεχώς ανοιχτοί τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο.

Συνολικά από το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, που έρχεται συχνά στην Καλαμάτα, κατέβηκαν χθες στο λιμάνι 1.588 επισκέπτες. Δεκατέσσερα πούλμαν έφυγαν για εκδρομές, στην Αρχαία Μεσσήνη (7), το Μυστρά (3), τη Μάνη (3) και την Πύλο (1). Από τους 890 περίπου τουρίστες που δεν τους ακολούθησαν, κάποιοι πήραν ταξί και επισκέφτηκαν την Αρχαία Μεσσήνη και το Μυστρά, ενώ ορισμένοι νοίκιασαν αυτοκίνητα. Κάποιοι έκαναν περιοδεία και στη Βέργα, για να δουν την εντυπωσιακή θέα της πόλης και του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι πιο πολλοί πάντως παρέμειναν στην πόλη κι επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα, το εμπορικό και το ιστορικό κέντρο, περπατώντας μέσω της Φαρών.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν Γάλλοι (751), Ιταλοί (506), Γερμανοί (119) και Βέλγοι (59), ενώ μεταξύ άλλων εθνικοτήτων υπήρχαν επίσης 7 Ρώσοι, 2 Αλβανοί, 2 Κινέζοι και 1 Ουκρανός.

Τους επισκέπτες τούς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, που τους μοίραζε χάρτες και κάρτες της πόλης και τους ενημέρωνε για τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το κρουαζιερόπλοιο ερχόταν από τη Νάπολη και επόμενοι προορισμοί του είναι το Ναύπλιο, ο Βόλος και ο Πειραιάς. Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από τη Μασσαλία, όπου και θα καταλήξει.