Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 09:01

Γεμάτη Θεσσαλονίκη από σήμερα η Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Γεμάτη Θεσσαλονίκη από σήμερα η Καλαμάτα

Γεμάτη Θεσσαλονίκη θα είναι σήμερα η Καλαμάτα, τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και αυτό γιατί ξεκινάει η διήμερη προβολή της συμπρωτεύουσας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο κ. Νίκας, παρουσία της εντεταλμένης για θέματα τουρισμού, δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Ντίντα, ενημέρωσε ότι θα είναι εδώ «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης και μία μεγάλη αποστολή, στην οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα εκφράζεται η Θεσσαλονίκη και ο δυναμισμός της».

Στο πλαίσιο προβολής της γαστρονομίας της, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι θα προσφερθεί από τους Θεσσαλονικείς δωρεάν μπουγάτσα στη νότια πλευρά της κεντρικής πλατείας και το απόγευμα μετά τις 6, στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου θα μοιράζεται δωρεάν ποντιακή πίτα.

Οι εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της οργανώνονται σε συνέχεια προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, στις 27 - 29 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προβλέπει:

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:

7 μ.μ.: Εγκαίνια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έκθεσης φωτογραφίας της Αγιορειτικής Εστίας. Η έκθεση "Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. Αθως - Σινά", με έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Διάρκεια έως 13 Νοεμβρίου.

8 μ.μ.: Παρουσιάσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης: Της πόλης της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπαζμαδέλης, Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Του συνεδριακού τουρισμού, Δέσποινα Αμαραντίδου, πρόεδρος Convention Bureau. "Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων", Αντώνης Καράγιωργας, βιοχημικός.

Στο χώρο έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου:

6 μ.μ.: Προβολή της Θεσσαλονίκης με έντυπο υλικό και παραδοσιακά προϊόντα. Παρασκευή περέκ (ποντιακής πίτας) από το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό "Αγιος Αντώνιος" (διεξαγωγή σε ανοικτό χώρο αν ο καιρός το επιτρέψει). 9 μ.μ.: Παιχνίδι "Μια μέρα στην εικονική Θεσσαλονίκη" στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου (αν ο καιρός το επιτρέψει). Η εφαρμογή SKG.360 που δημιούργησε η ομάδα Google Developers, είναι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον συμμετέχοντα σε μνημεία και πλατείες της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη συμμετοχή με δώρα διαμονή στη Θεσσαλονίκη, προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου:

11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.: Google my business. Workshop για επιχειρηματίες. Γνωριμία με τα εργαλεία της Google για καλύτερη προώθηση της επιχείρησης. Από 3 έως 4 μ.μ. Workshop από την ομάδα Google Developers: Εισαγωγή και παρουσίαση της εφαρμογής SKG 360 game.

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας:

5 - 7 μ.μ. Β2Β (Business to Business) - διμερείς συναντήσεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της εστίασης και επιχειρηματίες.

* Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των Μεσσηνίων Μακεδονομάχων, μπροστά από το Διοικητήριο.


NEWSLETTER