Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 08:34

“Απόβαση” επισκεπτών και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
“Απόβαση” επισκεπτών και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Καλαμάτα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και στην Καλαμάτα.

Σε λιμάνι, αεροδρόμιο, αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης οι Αρχές είχαν στραμμένη την προσοχή τους σε περίεργες κινήσεις, που πιθανόν να συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με παραβατικές ή ακόμα και τρομοκρατικές πράξεις.

Δεν έκαναν φυσικά αισθητή την παρουσία τους όχι μόνο για να μην δώσουν στόχο, αλλά και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε κλίμα πανικού στους χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες, που επέλεξαν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Το ότι η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία είναι πλέον... της μόδας ήταν εμφανές και σε αυτές τις γιορτές, καθώς ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής κεντρική πλατεία και Παραλία “βούλιαζαν” από κόσμο, κάτι που φυσικά αποτέλεσε σημαντική οικονομική ένεση και για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Ζεστάθηκε η αγορά

Σε μεγάλο βαθμό βοήθησε την αγορά ο καλός καιρός που επικράτησε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Καλαμάτα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, είδε τις βιτρίνες και σε αρκετές περιπτώσεις, ψώνισε για τα δώρα και τα απαραίτητα των ημερών.

Οι επιλογές των καταναλωτών δεν έφτασαν βέβαια τα επίπεδα που είχαν αγγίξει τις προηγούμενες χρονιές, όσον αφορά την ποσότητα, όμως το σημαντικό είναι ότι "ζεστάθηκε" η αγορά. Οπως σχολιάζουν οι έμποροι, οι ενδιαφερόμενοι πλέον όταν μπαίνουν σε ένα κατάστημα, ρωτούν να μάθουν την τιμή στο συγκεκριμένο είδος που τους ενδιαφέρει και συνήθως δεν επεκτείνονται σε κάτι άλλο. Περισσότερο επίσης δουλεύουν τα είδη που είναι σε χαμηλές, προσιτές τιμές. 

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων συνεχίζεται ως εξής: από σήμερα Δευτέρα 28 έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου: 8.30 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 9 μ.μ., την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 8.30 π.μ. - 7 μ.μ. Από Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κλειστά. 

Στην Κυπαρισσία αντίστοιχα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: από σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου: 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ., την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ. από Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κλειστά.


NEWSLETTER