Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 09:46

Κινδυνεύει η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επανεξετάσει την επιδότηση της αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα γιατί δεν τη θεωρεί άγονη. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη.

Σε περίπτωση που διακοπεί η επιδότηση της γραμμής, δύσκολα θα συνεχιστούν οι πτήσεις που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Νότιας Πελοποννήσου που ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και τους Βορειοελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς.

Ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Είναι άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα ή Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, που κοστίζει 1,35 εκατ. ευρώ τον χρόνο; Αυτό δεν είναι τόνωση στον τουρισμό της Κέρκυρας, αλλά ρουσφέτι».

Στη συνέχεια, ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν γραμμές εσωτερικού που επιδοτούνται με ποσά διπλάσια ή τριπλάσια από όσο στοιχίζει ένα ταξίδι για πόλεις της Ευρώπης, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν δραστικές περικοπές στις επιδοτήσεις, ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων.

Παράλληλα ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά πραγματικές άγονες γραμμές, όπως είπε, για παράδειγμα η Κάλυμνος και το Καστελόριζο, και τόνισε: «Δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν, σε αντίθεση με άλλες γραμμές που πρέπει να ανησυχούν και μάλιστα πάρα πολύ».