Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 07:41

Η ανάπτυξη της Τριφυλίας στο 1ο Τουριστικό Φόρουμ 

Η ανάπτυξη της Τριφυλίας στο 1ο Τουριστικό Φόρουμ 

Το 1ο Τουριστικό Φόρουμ για την Τριφυλία πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Γίνεται μια αρχή στην προβολή της περιοχής, τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την εκδήλωση, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος επισήμανε ότι η Τριφυλία έχει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός.

Πιο συγκεκριμένα από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας επισήμανε: «Ο δήμος έχει δύο άξονες ανάπτυξης, ο ένας είναι ο πρωτογενής με όλες τις άριστες επιδόσεις και ο δεύτερος άξονας είναι ο τουρισμός. Επισήμως ο δήμος κάνει μια αρχή η οποία έλειπε, να μπούμε με φιλοδοξία και στόχους στην τουριστική προβολή του δήμου για να μεταφέρουμε αυτό το υπέροχο που έχουμε εμείς σαν αίσθηση και να γίνει κτήμα πολλών πολιτών του κόσμου. Να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε μια προοπτική που ούτως ή άλλως αυτός ο τόπος την έχει. Ο δήμος αγκάλιασε την ιδέα και την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας και έτσι θα έχουμε την πρώτη τουριστική επίσημη εκδήλωση που φιλοδοξούμε να είναι μια διαρκής τουριστική λειτουργία και αυτό το φόρουμ να γίνει ένα καθεστώς στο Δήμο Τριφυλίας. Για εμάς ξεκινά η ευχάριστη περιπέτεια της τουριστικής προβολής, ολοκληρώνουμε και σε λίγο θα έχουμε τον τουριστικό οδηγό του δήμου μας, θα δημιουργήσουμε με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία φωτογραφικό και διαφημιστικό υλικό ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις προβολής του τόπου μας, θα συμμετάσχουμε στην «Ελλάδος Γεύση» που θα δοκιμάσουμε τα πρώτα πατήματά μας».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κώστας Αγγελόπουλος τόνισε: «Στην ελληνική τουριστική αγορά 9.851 ξενοδοχείων και 792.304 κλινών είναι κατανοητό πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος τόσο για την επιβίωση των ξενοδοχειακών μονάδων, όσο και όλων των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού. Φυσική ομορφιά, πολιτισμός, γαστρονομία, σύγχρονη τουριστική υποδομή, άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση, εξειδικευμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις, αναγνωρισιμότητα, συνθέτουν τη θετική εικόνα, που προσελκύει νέους πελάτες και δημιουργεί πιστούς καταναλωτές. Η Τριφυλία έχει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μπορεί να είναι τουριστικός προορισμός. Με αυτές τις σκέψεις οργανώνουμε το 1ο Φόρουμ Τουρισμού για την Τριφυλία την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Ευχαριστούμε θερμά το δήμο, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η διοργάνωση, για τη στήριξη και συμβολή του στο φόρουμ αλλά και το γενικότερο σχεδιασμό του για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας. Στο φόρουμ έχουν κληθεί και θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας κ.ά. Οραμά μας, να φέρουμε σε επαφή όλους τους επιχειρηματίες της τοπικής μας κοινωνίας με στελέχη και επιστήμονες του τουριστικού κλάδου και η συνάντηση αυτή να αποτελέσει πύλη διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών στο δήμο μας».

Οσον αφορά τους ομιλητές αυτοί θα είναι οι: Ελενα Γκίκα διευθύντρια  Ανθρώπινου Δυναμικού Costa Navarino με θέμα: "Χαμογελάω γιατί υπάρχει λόγος. Συναισθηματική νοημοσύνη και γλώσσα του σώματος". Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος αναπληρωτής καθηγητής Γεωργικής Οικονομίας ΤΕΙ Πελοποννήσου με θέμα: "Συνύπαρξη αγροτικού και τουριστικού προϊόντος".

Βασίλειος Πουλόπουλος δρ. μηχανικός Η/Υ και  Πληροφορικής με θέμα: "Τεχνολογία - τουρισμός, το αύριο είναι εδώ". Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκης σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας - συγγραφέας με θέμα: "Πελάτης, ποιος είναι και πώς θα τον κερδίσω".

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα προσφερθεί πρωινό φιλοξενίας και μετά τη λήξη των εργασιών του φόρουμ θα παρατεθεί μπουφές τοπικών γεύσεων ευγενικής χορηγίας 27 χορηγών παραγωγών και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου της Τριφυλίας.

Κ.Μπ.