Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 13:46

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου

Μεγάλη συμμετοχή είχε το 1ο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου που έγινε την Κυριακή, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και διοργανωτές την Costa Navarino, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), το Σύλλογο Κυριών Πύλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιάλοβας και το Σωματείο Επαγγελματιών Γιάλοβας.

Η τουριστική εκδήλωση έγινε στο κέντρο εκδηλώσεων «Μηδέν» στην Πύλο, όπου προσωπικότητες από τον τουριστικό τομέα εισήγαγαν το κοινό στον κόσμο της σωστής εξυπηρέτησης των πελατών, υπενθυμίζοντας συνεχώς τη σημασία της ελληνικής φιλοξενίας. Στις παρουσιάσεις των ομιλητών δεν έλειψαν το χιούμορ και οι εκπλήξεις, ανανεώνοντας έτσι το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η διαχείριση των παραπόνων, οι πρώτες βοήθειες, οι τρόποι καθαριότητας των επιχειρήσεων, η διακόσμηση των χώρων, καθώς και η έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, δίνοντας στους επαγγελματίες επιπλέον εφόδια για τη διεκδίκηση πελατών.

Μέσα από την ενημέρωση κάνουμε τη φιλοξενία πράξη, δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι το 1ο Συμπόσιο Τουρισμού έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες του δήμου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες και να αναπτύξουν με αυτό τον τρόπο το πελατολόγιό τους. Οπως ο ίδιος τόνισε «Περιφέρεια, δήμος και επαγγελματίες συμπράττουμε, έχοντας ίδια κατεύθυνση, την καθιέρωση του τόπου μας σε παγκόσμιο προορισμό».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε στις εργολαβίες που έχουν ήδη δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό ένα ασφαλές εθνικό δίκτυο. 

Για την ανάγκη δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση των επαγγελματιών μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ και συντονιστής της εκδήλωσης, Βασίλης Βρεττάκος.

Το "παρών" στην ημερίδα έδωσαν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος και πλήθος επαγγελματιών της περιοχής.