Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 09:16

Η Καλαμάτα στους 15 δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα

Γράφτηκε από την

Η Καλαμάτα είναι ανάμεσα στους 15 αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων στο εσωτερικό, για το φετινό Πάσχα. Σύμφωνα με την τουριστική ιστοσελίδα trivago.gr, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα μαζί με το Ναύπλιο φαίνονται να είναι οι δύο προορισμοί της Πελοποννήσου που θα δεχτούν φέτος το Πάσχα τους περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα μπήκε στη φετινή 15άδα των πιο αγαπημένων ελληνικών προορισμών, εκτοπίζοντας διάσημα τουριστικά σημεία όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Εξετάζοντας αποκλειστικά τους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρούμε ότι οι 2 πρώτες θέσεις παραμένουν ίδιες με πέρυσι, με την Κέρκυρα να έχει την πανελλαδική πρωτιά, ακολουθούμενη από το Ναύπλιο. Τα Χανιά εμφανίζονται στην 3η θέση (από την 5η που ήταν πέρσι), με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στην 4η θέση και τη Ρόδο στην 5η.

Ιωάννινα, Μονεμβασιά, Αθήνα, Υδρα, Καλαμπάκα, Σύρος, Καλαμάτα, Σπέτσες, Βόλος και Αράχοβα συμπληρώνουν την ελληνική 15άδα.

Σαντορίνη, Καστοριά, Μύκονος και Πορταριά βρίσκονται εκτός της φετινής ελληνικής 15άδας, έχοντας δώσει τη θέση τους στην Καλαμπάκα, την Καλαμάτα, τις Σπέτσες και τον Βόλο.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ... ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Εν τω μεταξύ, στη συνολική κατάταξη προορισμών εσωτερικού και εξωτερικού, οι Ελληνες παρουσιάζονται φανατικοί της Ρώμης: Διατηρώντας φέτος την ιταλική πρωτεύουσα στην κορυφή των επιλογών τους για 3η χρονιά στη σειρά. 

Ωστόσο, σε αντίθεση με την περσινή συνολική 15άδα που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, φέτος παρατηρείται μια στροφή σε ελληνικούς προορισμούς: Συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός στην πρώτη 15άδα της συνολικής κατάταξης ήταν η Κέρκυρα - όμως φέτος σκαρφάλωσε στην 4η θέση το Ναύπλιο, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων θέσεων κάνουν επίσης τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα. 

Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την 3η θέση στη συνολική κατάταξη των πιο αγαπημένων πασχαλινών προορισμών (μία χαμηλότερη από πέρυσι), ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την 3η θέση έμεινε φέτος εκτός 15άδας.

Παρίσι, Βαρκελώνη, Αμστερνταμ, Βενετία, Βερολίνο, Φλωρεντία και Βουδαπέστη είναι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί προορισμοί που φιγουράρουν στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων.

• Τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από τις αναζητήσεις που έγιναν στο www.trivago.gr: α) έως τις 12 Μαρτίου 2015, για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 9 και 13 Απριλίου 2015, και β) μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 31ης Μαρτίου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν φέτος μεταξύ 28 Απριλίου και 2 Μαΐου. 

[Στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ]