Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:03

Πάσο Πολιτισμού: Ολα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Πάσο Πολιτισμού: Ολα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Ακολουθώντας το παράδειγμα των πιο διάσημων πολιτιστικών Ιδρυμάτων της Ευρώπης (όπως τα αθηναϊκά Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 δημιουργεί το Πάσο Πολιτισμού και τρέχει την ανάλογη καμπάνια.  

Το Πάσο Πολιτισμού είναι ανοιχτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους και η εγγραφή σε αυτό προσφέρει μια ολόκληρη δέσμη προνομιακών προσβάσεων στην πολιτιστική ατζέντα του θεσμού, εφόσον η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι στο πάσο αποκτούν μια σχέση διαδραστικότητας και άμεσης επικοινωνίας με τις δράσεις του KALAMATA:21 

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Μια έξυπνη πλατφόρμα προσωπικού προφίλ θα «διαβάζει» τα ενδιαφέροντά σου και θα σου παρέχει ενημέρωση σε events και workshops της ατζέντας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ειδικές προσφορές και προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, θα μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα πλήθος άλλων παροχών όπως συνδυαστικές προσφορές, τιμολογιακή προσαρμογή ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, συλλογή πόντων, εξασφάλιση εισιτηρίου σε περίπτωση απώλειας και άλλα πολλά. 

Το ίδιο το πάσο θα έχει είτε την μορφή μιας φυσικής κάρτας, είτε ηλεκτρονικής μέσω σχετικού app και πλατφόρμας, αλλά στην ουσία είναι ένας ονομαστικός κωδικός. Για το κοινό χωρίζεται σε Resident Pass (για δημότες και συνεργαζόμενους δήμους) και Visitor Pass για τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν δεσμεύσεις;

Οχι, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να απεγγραφείς. Στις αρχές του 2018, μετά την ανάδειξη της πόλης, το αρμόδιο γραφείο θα σε ρωτήσει αν επιθυμείς την ενεργοποίηση του πάσου του καθώς και την προαιρετική χρήση της υπηρεσίας «Ηλεκτρονικού Πορτοφολιού» για τις αγορές σου. 

Να εγγραφώ τώρα ή μετά;

Μέχρι την 11η Νοεμβρίου (ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος) η εγγραφή μπορεί να γίνει εντελώς δωρεάν. Με την έγκαιρη εγγραφή σου υποστηρίζεις την υποψηφιότητα, και το KALAMATA:21 σε επιβραβεύει με 2 αποκλειστικά οφέλη: α) Με την πρώτη ενεργοποίηση του Ηλεκτρονικού Πορτοφολιού για την αγορά εισιτηρίων τα ποσά «γεμίσματος» μέχρι 100 € διπλασιάζονται αυτόματα ως bonus. Και β) όπου και αν μένεις στην Ελλάδα (και επίσης εντός Ε.Ε. και Οικονομικού Χώρου) θα είσαι κάτοχος του υπερπρονομιακού Resident Pass. 

Ωστόσο, το πάσο θα μπορείς να το προμηθευτείς και καθ’ όλη την διάρκεια της 5ετίας με μια έχει εφάπαξ συνδρομή, η οποία θα προσαυξάνεται όσο πλησιάζουμε στο έτος της Πολιτιστικής. Σε αυτή την περίπτωση τα ποσά «γεμίσματος» στο Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι θα παραμένουν ως έχουν, χωρίς bonus διπλασιασμού. Δικαίωμα δε για Resident Pass θα έχουν μόνο όσοι ανήκουν σε συνεργαζόμενους δήμους. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να αποκτήσουν το Visitor Pass με το ανάλογο κόστος.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Πάσο Πολιτισμού;

Πολύ εύκολα και απλά με έναν από τους παρακάτω τρόπους: