Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 21:01

Υπουργείο Μεταφορών για Ολυμπία Οδό: Υποχρέωση της εταιρείας η χρηματοδότηση του έργου

Γράφτηκε από την
Υπουργείο Μεταφορών για Ολυμπία Οδό: Υποχρέωση της εταιρείας η χρηματοδότηση του έργου

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου αποτελεί πρωταρχική συμβατική υποχρέωση του παραχωρησιούχου. Τα έργα, όπως πολύ καλά γνωρίζει η "Ολυμπία Οδός ΑΕ", σταμάτησαν γιατί οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότησή τους. Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, καταβάλλει προσπάθειες να ξεκινήσει άμεσα η επαναχρηματοδότηση των έργων από τις τράπεζες».
Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, απαντώντας στις απόψεις που δημοσιοποίησε η εταιρεία "Ολυμπία Οδός" σχετικά με τα έργα στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Και προσθέτει:
«Η "Ολυμπία Οδός ΑΕ" επίσης γνωρίζει καλά ότι το Δημόσιο σήμερα δεν έχει καμία εκκρεμότητα σε σχέση με το έργο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, το Δημόσιο είναι συνεπές στις πάσης φύσεως συμβατικές οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον παραχωρησιούχο. Εκκρεμότητες υπήρχαν, όπως οι απαλλοτριώσεις, μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Ομως σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά ρυθμίζονται συμβατικά και δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αποτελέσουν λόγο διακοπής της χρηματοδότησης και αναστολής των κατασκευών του έργου.
Η μείωση των διοδίων που έχει προτείνει το Δημόσιο, όπως καλά γνωρίζει ο παραχωρησιούχος, δεν πρόκειται να  επηρεάσει στο παραμικρό τη χρηματοδότηση του έργου».


NEWSLETTER