Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 17:24

Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την ανανέωση για 10 χρόνια των περιβαλλοντικών όρων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε την ανανέωση: α) Στα τμήματα κόμβος Τρίπολης - κόμβος Σολωμού, παράκαμψη Τρίπολης, διάβαση Καλογερικού, ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης και συνδετήρια αρτηρία με την πόλη του αυτοκινητόδρομου. β) Του τμήματος από έξοδο σήραγγας Καλογερικού έως είσοδο σήραγγας Ραψομμάτη.

Για την πρώτη περίπτωση αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το φάκελο ανανέωσης τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του έργου, οι οποίοι παραμένουν επαρκείς για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκε με τήρηση των σχετικών περιβαλλοντικών όρων».

Για τη δεύτερη περίπτωση καταγράφεται πως «σύμφωνα με τον ΦΑ - 2013, οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι μικρότεροι από τους προβλεπόμενους στην αρχική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επομένως οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου εξακολουθούν να είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του έργου».