Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 19:19

Τέλη του 2018 έτοιμο το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας (βίντεο)

Τέλη του 2018 έτοιμο το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας (βίντεο)

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, χωρίς παρατάσεις και καθυστερήσεις, θα είναι επικαιροποιημένο και ολοκληρωμένο το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας. Και αυτό γιατί στις 20 Δεκεμβρίου 2016 υπογράφηκε η σύμβαση του υπουργείου Υποδομών με την ανάδοχο κοινοπραξία για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν και η προθεσμία υλοποίησης και παράδοσής του είναι 24 μήνες.

Για την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής.

Η επικαιροποίηση με προεκτιμώμενη αμοιβή 650.381 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), θα υλοποιηθεί με έκπτωση 57,24 % και με ποσό 278.080,69 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η επικαιροποίηση του εγκεκριμένου μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, καθώς και η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης λιμενικών έργων και οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων, η σύνταξη μελέτης ΣΑΥ - ΦΑΥ και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

Με όλα αυτά το λιμάνι της Καλαμάτας θα μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την εκτέλεση έργων.

Στο συμπράττον μελετητικό σχήμα που θα κάνει την επικαιροποίηση, μετέχουν: Marnet Α.Τ.Ε., Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε., Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε., Κάστωρ Ε.Π.Ε., Βεταπλάν ΑΕΜ, Βαγγέλας Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Μπινίσκος Παναγιώτης του Αποστόλου.

 

Γ.Σ.