Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 14:44

Προμελέτη για κτηριακή επέκταση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Προμελέτη για κτηριακή επέκταση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Η προμελέτη για την κατασκευή νέας κτηριακής μονάδας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρελήφθηκε προχθές από το διοικητή του Παναγιώτη Μπασάκο και έτσι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την σύνταξη μελέτης με στόχο να είναι έτοιμη μέχρι το Σεπτέμβριο και από εκεί και πέρα να αναζητηθούν πόροι χρηματοδότησης.

Το νέο κτήριο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά του νοσοκομείου και θα είναι συνολικού εμβαδού 700 τετραγωνικών, προκειμένου εκεί να στεγαστούν οι διάσπαρτες σήμερα διοικητικές υπηρεσίες, αποθήκες, φαρμακείο, να γίνουν χώροι για μελλοντικά ιατρεία, αλλά να μεταφερθούν εκεί και τα μαγειρεία. 

Αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει νέα δυναμική στο νοσοκομείο το οποίο -όπως τόνισε ο διοικητής του- το πρώτο τετράμηνο του 2017 δέχθηκε 12.000 ασθενείς. Επιπλέον θα ενδυναμώσει και την θέση του ως νοσηλευτική μονάδα. Θετικό επίσης χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι 3 νέοι γιατροί θα στελεχώσουν το νοσοκομείο για τους οποίους αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ. Ενώ ένας ακόμη γενικός γιατρός θα προστεθεί στη δύναμή του από τον ερχόμενο μήνα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπασάκος αναφέρθηκε σε αυτές τις εξελίξεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Παραλάβαμε την προμελέτη που αφορά το κτηριακό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αυτό είναι το σχέδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες, συν αποθήκες, φαρμακείο, μαγειρεία και δημιουργία και άλλων γραφείων για μελλοντικές ειδικότητες ιατρικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για κτήριο που θα ανεγερθεί εκεί που είναι σήμερα τα λυόμενα, το οποίο μπορεί να είναι και βαρέως τύπου λυόμενο, κάτι που θα το κρίνει το συμβούλιο σύμφωνα με το κόστος. Αυτό κατοχυρώνει και αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο θα μείνει πολλά χρόνια εδώ πέρα για να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να έχουμε τελειώσει τη μελέτη αυτή μέχρι το Σεπτέμβρη για να μπορέσουμε μετά είτε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, είτε μέσω προγραμμάτων -δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι και Κέντρο Υγείας- να μπορέσουμε να το εντάξουμε και να ολοκληρωθεί, είτε και από ίδιους πόρους του νοσοκομείου μέσω της περιουσίας που έχει. Αυτό θα ανεβάσει την απόδοση του νοσοκομείου, έχοντας υπόψη ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν προσέλθει 12.000 άτομα ως ασθενείς και στο διάστημα αυτό έγιναν 200 χειρουργικές επεμβάσεις, συν τη δουλειά που είχε ο παθολογικός τομέας, που είναι η αιχμή του δόρατος.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για μια οργανωμένη νοσοκομειακή μονάδα που θα είναι από τις καλύτερες που θα λειτουργούν στην κατηγορία της, δεδομένου ότι προχωρά η στελέχωση. Πέρα των 3 γιατρών που έχουν πάει για ΦΕΚ , παθολόγος, ορθοπαιδικός και καρδιολόγος, ήδη μέσα στον επόμενο μήνα έρχεται ένας ακόμη γενικός γιατρός».

 

Κ.Μπ.