Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 17:29

Στη Σχολή Παπαφλέσσα το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο

Στη Σχολή Παπαφλέσσα το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο

Στη Σχολή Παπαφλέσσα πρόκειται να στεγαστεί το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας, μέχρι να επεκταθεί το Ειδικό Σχολείο, στη Βασ. Γεωργίου (κοντά στο συγκρότημα της Λακωνικής) με ΣΔΙΤ.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημέρωσε χθες ότι «η επιτροπή καταλληλότητας έκρινε ως κατάλληλο το κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα». Και παρατήρησε πως «περιμένουμε το σχετικό πρακτικό από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Χρειάζονται κάποιες επισκευές και χρειάζεται να υπάρξει και μία συνεννόηση με το Επιμελητήριο, για να ενοικιαστεί ένα μέρος του κτηρίου από το κράτος».

Ο κ. Νίκας παρακάλεσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων -ενόψει εκλογών- «να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό, ώστε να λειτουργήσει σε ένα μέρος του κτηρίου το σχολείο για τα ανάπηρα παιδιά μας, από το Σεπτέμβριο».
Εκτίμησε πως δεν βλέπει να υπάρχει προοπτική άμεσης κατασκευής νέων σχολικών κτηρίων για τα ΑμεΑ, ιδιαίτερα με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ που μπορεί να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση. «Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως θα απαιτηθεί ίσως και μία πενταετία για την κατασκευή των σχολείων για ΑμεΑ», υπολόγισε ο δήμαρχος.