Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 08:22

Αισιοδοξία για τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος 

Αισιοδοξία για τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος 

Το φράγμα στο Φιλιατρινό ποτάμι επισκέφτηκε χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, όπου ενημερώθηκε για το έργο και αναφέρθηκε στην προοπτική χρηματοδότησης των δικτύων άρδευσης.

Για τα δίκτυα επισημάνθηκε ότι μελετητικά είναι έτοιμα και αναμένεται να ανοίξει το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Την αισιοδοξία του για την χρηματοδότηση των δικτύων άρδευσης εξέφρασε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας μετά την συνάντηση, ενώ σε δηλώσεις του στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Είχαμε την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Κασίμη, στην περιοχή των έργων του φράγματος των Φιλιατρών όπου έγινε και η συνάντησή μας. Του έγινε μια ευρεία ενημέρωση για την πορεία των έργων και την ολοκλήρωση τους στην πρώτη φάση, του  παρουσιάστηκε όλο το τεχνικό έργο και έγινε συζήτηση για την προοπτική που υπάρχει όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δικτύων άρδευσης, που ουσιαστικά είναι και το τελικό ζητούμενο για να μπορέσει το έργο να είναι λειτουργικό και αποδοτικό. 

Αυτό το έργο για το Δήμο Τριφυλίας, αλλά και για όλη την Πελοπόννησο θεωρείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο. Ο κ. γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι είναι έτοιμος όσον αφορά τις μελέτες, μαζί με την Περιφέρεια, όπου τον συνόδευε ο κ. Κωστόγιαννης. Μας διαβεβαίωσαν ότι όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις είναι έτοιμες, πρέπει να ωριμάσουν και οι οικονομικές, με την έννοια να ανοίξει η πρόσκληση του ΕΣΠΑ ώστε να προκύψει η χρηματοδότηση. Νομίζω ότι όλα βαίνουν καλώς. Τα μηνύματα είναι καλά και υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία».

 

Κ.Μπ.