Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 10:08

Βελτίωση των υποδομών στο πρώην Πολυκλαδικό

Βελτίωση των υποδομών στο πρώην Πολυκλαδικό

 

Αιτήματα για τη βελτίωση των υποδομών και τη στήριξη των σχολείων που στεγάζονται στο πρώην Πολυκλαδικό κατέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης, στο δήμαρχο Καλαμάτας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του 6ου Λυκείου και διευθυντές σχολείων από το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. 

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν από το δήμο καθαρισμός φρεατίων, αφαίρεση ανεπιθύμητης βλάστησης και κλάδεμα δένδρων, ενώ θα φυτευτούν δέντρα από το Δημοτικό Φυτώριο. Επίσης, θα συντηρηθούν οι χώροι υγιεινής και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει επιπλέον καθαρίστριες και θα δώσει χρώματα, ώστε να γίνει ελαιοχρωματισμός από γονείς και μαθητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού αντιμετωπίζει από την κατασκευή του σοβαρά δομικά προβλήματα. Το δυσάρεστο είναι ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέρριψε την ένταξη του έργου αποκατάστασης και αναβάθμισης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα από το δήμο σε άλλη πρόσκληση του προγράμματος.

Το φετινό καλοκαίρι ο δήμος αποκατέστησε και ενίσχυσε την περίφραξη, πραγματοποίησε εργολαβία συντήρησης δομικών στοιχείων, ενώ συνεργεία του έκαναν εργασίες πολιτικού μηχανικού.

 Στο συγκρότημα αυτό θα στεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο και για την προετοιμασία λειτουργίας του ο δήμος θα πραγματοποιήσει αναγκαίες εργασίες (ελαιοχρωματισμοί, είδη υγιεινής).