Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 15:51

Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα

Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα

Σε τζίφο εξελίσσεται η υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα - κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα κι αυτό γιατί ούτε για 5 ή 10 χρόνια εκμετάλλευση εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος ιδιώτης. Και η δεύτερη δημοπρασία για την εκμίσθωση 7 κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, που είχε τον βελτιωμένο όρο της διάρκειας (για 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, από 3 χρόνια που ήταν η πρώτη) απέβη άγονη.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου που επικύρωσε το αποτέλεσμα, αποφάσισε την επανάληψη του διαγωνισμού με τους ίδιους όρους (5+5 χρόνια), όπως προβλέπει ο νόμος.

Την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα είχε πολυδιαφημίσει ο δήμαρχος Π. Νίκας, υποστηρίζοντας επανειλημμένα σε δηλώσεις του ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες και είχε κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δ. Φαββατάς αναρωτήθηκε πού είναι ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης και ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος απάντησε πως “είχαμε κρούσεις κι επαφές ενδιαφερόμενου για 5 χρόνια τουλάχιστον”.

Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τ.μ. για την παραχώρηση είναι 28 ευρώ το χρόνο, με συνολικό ποσό τιμής εκκίνησης 4.312 ευρώ (το χρόνο). Το ποσό των 28 ευρώ αντιστοιχεί στο μέσο όρο τελών για τη χορήγηση άδειας για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τοποθέτηση εμπορευμάτων. 

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι που παραχωρούνται για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.