Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 18:40

Αναπλάσεις σε δρόμους του κέντρου της Καλαμάτας - Αναβολή για το φωτισμό στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Αναπλάσεις σε δρόμους του κέντρου της Καλαμάτας - Αναβολή για το φωτισμό στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Την πεζοδρόμηση και της υπόλοιπης Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας με τη χρηματοδότηση των 410.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. 

Από την ίδια χρηματοδότηση θα γίνει ολοκληρωμένη ανάπλαση, που θα περιλαμβάνει τις οδούς Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του ναού Αγίου Νικολάου, δρόμος διέλευσης και φορτοεκφόρτωσης με 4 - 5 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης), Σφακτηρίας και τους κάθετους δρόμους στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα κατασκευαστεί και παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών, με παράλληλη αναβάθμιση του πάρκου, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα

Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών είναι 680.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι με τις εκπτώσεις που θα δοθούν, η χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου θα φθάσει για την υλοποίησή τους.

Η αναβάθμιση του Πάρκου Σιδηροδρόμων με φωτισμό σε όλους τους χώρους του, που είχε αρχικά προγραμματιστεί με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, θα γίνει από άλλο πρόγραμμα.