Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 12:02

Μπαλάστρο από την Περιφέρεια για τους δρόμους της Μάνης

Γράφτηκε από τον

Ποσότητα 80.000 κυβικών μέτρων μπαλάστρο θα παραχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Δυτικής Μάνης, προκειμένου ο τελευταίος να βελτιώσει το αγροτικό οδικό του δίκτυο.

Αυτό προβλέπει προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων, το σχέδιο της οποίας εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης κατά πλειοψηφία, καθώς ψήφισαν λευκό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας και ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Αλέξης Ρουτζούνης, εκτιμώντας ότι από τον κατάλογο των αγροτικών δρόμων που παρουσίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας στην εισήγησή του προς το σώμα, απουσίαζαν αρκετά χωριά του δήμου.

Η ποσότητα των αδρανών υλικών, σύμφωνα με την εισήγηση, θα προέλθει από το περίσσευμα έργων που υλοποιεί -ή πρόκειται να υλοποιήσει- η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ το σχέδιο σύμβασης αναφέρει πως “δεν απαιτείται χρηματοδότηση για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας”.

Διευκρινίζοντας ο δήμαρχος, υποστήριξε ότι “με βάση τη μελέτη, θεωρητικά θα περισσεύσει πολύ μπαλάστρο. Θα έπρεπε να το αποθηκεύσουν και το Δασαρχείο δεν συμφωνεί να αποθηκευτεί σε χώρο του. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα κάνει το έργο Μηλιά - Γιάτρισσα, να αναλάβει ο δήμος να πάρει το περισσευούμενο μπαλάστρο για να στρώσει τους κοντινούς δρόμους των πλησιέστερων χωριών. Αν φυσικά περισσεύσει το μπαλάστρο, θα το πάμε και αλλού. Για τις ανάγκες της μελέτης δώσαμε στην Περιφέρεια αυτά τα χωριά”.

Β.Γ.Μ.