Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 16:52

Επισκέψεις για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Επισκέψεις για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Μεσσήνης

Επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου Μεσσήνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Edufootprin” για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, πραγματοποίησαν χθες στελέχη του φορέα υλοποίησης -που στην Ελλάδα είναι το δίκτυο πρωτοβάθμιων ΟΤΑ “Εύξεινη Πόλη”- από κοινού με στελέχη της δημοτικής αρχής.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο του INTERREG MED, μετρά το “ενεργειακό αποτύπωμα” των σχολείων και στη συνέχεια, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Στην Ελλάδα έχουν επιλεγεί 14 σχολεία, 5 από τον Δήμο Μεσσήνης, 5 από τον Δήμο Οιχαλίας και 4 στην Αττική, ενώ συνολικά στο έργο συμμετέχουν -σε όλη την Ευρώπη- περίπου 100 σχολεία, σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία και Πορτογαλία.

Τα στελέχη της “Εύξεινης Πόλης”, τον γενικό διευθυντή Γ. Παππού και την υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Εργων Μ. Κρημνιανιώτη, συνόδευσε κατά τις επισκέψεις τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Χονδρός.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Μεσσήνης με τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα, ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες.


NEWSLETTER