Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 07:51

Δημοπρατούνται τα έργα δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από την

 

Δημοπρατούνται τα έργα βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Τη σχετική απόφαση για τη δημοπράτηση, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια, την υπέγραψε χθες Τετάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Τα έργα αυτά αφορούν, αφ’ ενός το κλειστό δίκτυο ζώνης Αγίου Φλώρου (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ) και αφ’ ετέρου τις γεωτρήσεις (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ).

Για το πρώτο έργο η ημερομηνία λήξης κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί στις 28 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγισή τους στις 4 Οκτωβρίου. Με το έργο αυτό θα γίνουν επεμβάσεις στο αντλιοστάσιο Αγίου Φλώρου και στο κλειστό διανομής νερού προς τις βάνες στις περιοχές αναδασμού, Αγιος Φλώρος, Πλατύ, Σκάλα, Βαλύρα, Λάμπαινα, Ανεμόμυλος, Αλώνια, Αριστοδήμειο και Αρφαρά.

Για το δεύτερο έργο, των γεωτρήσεων, η ημερομηνία λήξης κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί την 1η Οκτωβρίου και η αποσφράγισή τους στις 8 του μήνα. Με το έργο αυτό θα γίνουν επεμβάσεις σε γεωτρήσεις σε περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας και συγκεκριμένα σε Αρφαρά, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Ζευγολατιό, Μαντζάρι, Πολίχνη και σε άλλες γεωτρήσεις.

Η προθεσμία υλοποίησης των έργων είναι 3 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση ζημιών των υποδομών και ρεμάτων από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2016.