Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 08:26

Στη ΔΕΥΑΚ η κατασκευή του αγωγού ομβρίων στη Σπάρτης 

Στη ΔΕΥΑΚ η κατασκευή του αγωγού ομβρίων στη Σπάρτης 

 

 

Η ΔΕΥΑΚ θα αναλάβει τελικά την υλοποίηση και του τρίτου σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στο Δήμο Καλαμάτας, που αφορά την κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων της οδού Σπάρτης, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Στην αποψινή τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να τροποποιήσει προηγούμενη απόφασή του το Δεκέμβριο του 2017, με την οποία είχε ανατεθεί η υλοποίηση του έργου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Στην εισήγηση της Δ.Τ.Υ. αναφέρεται ότι “επειδή η αρμόδια διαχείρισης των ομβρίων υδάτων είναι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η επίτροπος θεωρεί ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί από τη ΔΕΥΑΚ, όπως και τα αντίστοιχα προηγούμενα”.

Τα δύο προηγούμενα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υποδομών, στην εθνική οδό από τη Θουρία έως το Ασπρόχωμα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο στην αποψινή του συνεδρίαση αναμένεται να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΚ για την υλοποίηση του έργου από την Παναγίτσα στο Νέδοντα.

Στη σύμβαση αναφέρεται πως “με την υλοποίηση του έργου θα συλλέγονται τα όμβρια των ανάντη περιοχών και της παλαιάς εθνικής οδού στο τμήμα από τον οικισμό Παναγίτσας έως τη Νέδοντος και μέσω κύριου συλλεκτήρα αγωγού θα παροχετεύονται στο Νέδοντα. Θα κατασκευαστούν: Κύριος συλλεκτήρας αγωγός. Αγωγός συνολικού μήκους 1.580 μέτρων με έργο εισόδου στην περιοχή του οικισμού Παναγίτσα (ρέμα Καλαμίτσι) που θα εκβάλει στο Νέδοντα. 15 φρεάτια επίσκεψης στο συλλεκτήρα και 82 φρεάτια υδροσυλλογών. Τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Παναγίτσα και νότια της οδού Σπάρτης, στο ύψος της συνοικίας Αγίας Παρασκευής και ανακατασκευές συνδέσεων ακαθάρτων των νότιων ιδιοκτησιών”.

Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και έχει οριστεί προθεσμία 15 μηνών για τις εργασίες συντήρησής του πριν την οριστική παραλαβή.

Γ.Σ.