Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 09:19

Πίεση στην κυβέρνηση για Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και αεροδρόμιο 

Γράφτηκε από την
Πίεση στην κυβέρνηση για Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και αεροδρόμιο 

 

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και τα υδατοδρόμια Πύλου και Καλαμάτας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην συνάντηση, που έγινε παρουσία και του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, ο υπουργός “επιβεβαίωσε ότι για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα δημοπρατηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019. Οσο για το αεροδρόμιο σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την αναβάθμισή του, ως διεθνές αεροδρόμιο με ΣΔΙΤ. Επίσης δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το υδατοδρόμιο της Πύλου”.

Ικανοποίηση εξέφρασε, μετά τη συνάντηση, ο Δ. Καφαντάρης σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι “η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Επιβάλλεται, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα έργα, που θα κάνουν τη Μεσσηνία και κατ' επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δ. Καραλής, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση εκτίμησε ότι “κάτι κινείται” και πρόσθεσε: “Η επί δεκαετίες αναμονή και ταλαιπωρία των Μεσσηνίων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται τον νομό μας φαίνεται να παίρνει τέλος με τη δημοπράτηση του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη - Κορώνη που προβλέπεται στις αρχές του 2019. Για το αεροδρόμιο ανοίγονται νέοι ορίζοντες εφόσον δημοπρατηθεί με σχήμα ΣΔΙΤ και προχωρήσει η αναβάθμιση και ανάπτυξή του όπως έχει σχεδιαστεί ως διεθνές αεροδρόμιο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια που προβλέπει ευέλικτο σχήμα διαχείρισης, δίνει το “πράσινο φως” για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Καλαμάτας και Πύλου”.


NEWSLETTER