Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 09:10

Βρέχει... βράχια ο δρόμος προς Πολιανή

Γράφτηκε από τον
Βρέχει... βράχια ο δρόμος προς Πολιανή

Βρέχει... βράχια ο δρόμος προς την Πολιανή. Και μιλάμε για βράχους μεγάλους, ικανούς να σκοτώσουν κόσμο, όχι για τις... συνήθεις πέτρες που πέφτουν συχνά στο δρόμο.
Την κατάσταση αυτή του κινδύνου την καταδεικνύει η εικόνα που αντικρίζει ένας οδηγός ο οποίος ανεβαίνει ή κατεβαίνει απ' την Πολιανή και τα χωριά του πρώην Δήμου Φαλαισίας.
Σε διάφορα σημεία του δρόμου -και όχι μόνο στα κοντινά με το πρώην λατομείο Κάρτσωνα- μεγάλοι βράχοι έχουν κυλήσει από τα βουνά και είτε έχουν πέσει στο ρέμα είτε έχουν συγκρατηθεί στην άκρη του δρόμου από τα στηθαία, τα οποία έχουν διαλύσει.
Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της διαδρομής έχει σπάσει ο τσιμεντένιος προστατευτικός τοίχος, κι έτσι πέτρες και βράχια στέκουν απειλητικά πάνω από το δρόμο. Στο ίδιο σημείο μεγάλοι βράχοι έχουν συγκρατηθεί στην άκρη του δρόμου.
Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να ασχοληθούν με το δρόμο αυτό που έχει κίνηση, καθώς ενώνει τη Μεσσηνία με τα χωριά του πρώην Δήμου Φαλαισίας. Πρέπει να προγραμματιστούν και να γίνουν οι παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο ασφαλή την κυκλοφορία. Είναι κάποιες στοιχειώδεις εργασίες που μπορούν να γίνουν χωρίς μεγάλο κόστος, πριν συμβεί κανένα κακό.


NEWSLETTER