Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 09:48

Κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Κηρύχθηκε, επιτέλους, η απαλλοτρίωση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για την επέκταση των εγκαταστάσεών του.

Με απόφασή του ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λιντζεράκος ενέκρινε “το κτηματολογικό διάγραμμα και τον κτηματολογικό πίνακα για την κήρυξη απαλλοτρίωσης περιοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας με σκοπό την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων”.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται το εισηγητικό σημείωμα προς το Συμβούλιο Εργων ΥΠΑ (ΣΕΠΑ) και το πρακτικό του Τεχνικού Συμβουλίου Εργων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) “που γνωμοδοτεί ομόφωνα υπέρ της έγκρισης του κτηματολογικού διαγράμματος και κτηματολογικού πίνακα για την κήρυξη απαλλοτρίωσης περιοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας με σκοπό την επέκταση των εγκαταστάσεων του αερολιμένα”.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι σε απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου 4782, 25 Οκτωβρίου 2018), σημειώνεται ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος είναι αναγκαία η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας.

Με την ίδια απόφαση, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της αναθέτουσας αρχής της Σύμβασης Αξιοποίησης για την ανάπτυξη των αεροδρομίων ανατίθενται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16).

Στην απόφαση επισημαίνεται πως “στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής κρίνεται αναγκαία και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης περιλαμβανομένων και σεναρίων Παραχώρησης, καθώς και μέσω ανάθεσης Σύμβασης Αξιοποίησης μέσω Σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER