Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 11:50

Εργασίες διάνοιξης της οδού Λήμνου

Γράφτηκε από την
Εργασίες διάνοιξης της οδού Λήμνου

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες διάνοιξης της οδού Λήμνου, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοκκορόγιαννη, νότια των σιδηροδρομικών γραμμών.

Το τμήμα που διανοίγεται είναι μήκους 150 μέτρων, βρίσκεται νότια της οδού Ανθέων και φτάνει μέχρι τη συμβολή με τις οδούς Νήσου Πρώτης και Σποράδων. Ο δρόμος που κατασκευάζεται θα έχει πλάτος 7 μέτρων, με ρειθροκράσπεδα και πεζοδρόμια πλάτους 2 μ. εκατέρωθεν της οδού.

Η διάνοιξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ. Προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης της βατότητας κεντρικών και δευτερευόντων δρόμων της πόλης, τμήματος της οδού Αθηνών στα όρια Ασπροχώματος (έχει ολοκληρωθεί) και της παλιάς εθνικής οδού από Σπερχογεία έως Ασπρόχωμα, καθώς και κατασκευές νέων δρόμων. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, παρεμβάσεις βελτίωσης και σε άλλους δρόμους, που εμφανίζουν προβλήματα και χρήζουν αποκαταστάσεως.

Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία που έχει μείνει πίσω και η οποία υλοποιείται με αργούς ρυθμούς. Την προηγούμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου κατά 80 ημέρες και λήξη στις 30 Ιουνίου. Ημερομηνία στην οποία εκτιμάται ότι δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ανάδοχος του έργου είναι ο εργολάβος Ευάγγελος Κουδούνης (από τη Θεσσαλονίκη) με έκπτωση 63,02%.


NEWSLETTER