Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 09:21

Την άλλη εβδομάδα η τύχη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Την άλλη εβδομάδα η τύχη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

 

Για το θέμα του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής επισκέφθηκαν χθες τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Και όπως ενημέρωσαν πήραν “τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα εξεταστεί άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες”. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, όπου πιθανόν θα κριθεί η τύχη του σημαντικού έργου για την Μεσσηνία.

Όπως έγινε γνωστό για τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ από την ανακοίνωση του κ. Καφαντάρη προκύπτει, ότι ανάλογη διαβεβαίωση έχει πάρει ο κ. Σαμαράς από τον υπουργό. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι την κινητοποίησή τους προκάλεσαν φήμες ότι το θέμα του οδικού άξονα έχει λιμνάσει.

Να σημειώσουμε ότι την ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έκανε καμία αναφορά για τον σημαντικό οδικό άξονα της Μεσσηνίας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, όπως τονιζόταν και στο πρώτο θέμα της “Ελευθερίας” την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση των Δ. Καφαντάρη και Δ. Καραλή με τον γ.γ. Υποδομών αναφέρεται: “Με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν ότι το θέμα του οδικού άξονα Καλαμάτας - Ριζόμυλου - Πύλου - Μεθώνης έχει «λιμνάσει», ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Καραλής επισκέφτηκαν το υπουργείο Υποδομών έπειτα από παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα εξεταστεί άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσε στον κ. Σαμαρά και ο υπουργός, ο οποίος αφού ενημερωθεί από τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου στη συνέχεια θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διευθετηθούν τυχόν εκκρεμότητες για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Σημειώνεται ότι το θέμα του οδικού αυτού άξονα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι θα μειωθεί η χρονοαπόσταση πρόσβασης σε βασικά σημεία τουριστικής σημασίας της Μεσσηνίας”.


NEWSLETTER