Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 13:04

Μέσα στο Σεπτέμβριο το δεύτερο αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο Καλαμάτας έως Αντικάλαμο

Γράφτηκε από την
Μέσα στο Σεπτέμβριο το δεύτερο αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο Καλαμάτας έως Αντικάλαμο

 

Μέσα στο Σεπτέμβριο, το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι τον Αντικάλαμο στη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, πρόκειται να μπει στον παλιό εθνικό δρόμο.

Με τις εργασίες στον εθνικό δρόμο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο προς τη μία κατεύθυνση, από την Καλαμάτα προς το Νοσοκομείο και τη Θουρία, ενώ προς Καλαμάτα θα γίνεται είτε μέσω του περιφερειακού είτε μέσω του δρόμου Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.

Για το έργο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στη σιδηροδρομική γραμμή (στον αγωγό που καταλήγει στον ποταμό Αρι) και να γίνει η ασφαλτόστρωση κάτω (δυτικά) από τον εθνικό δρόμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ ανάδοχος είναι η εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%.

Οσον αφορά τα άλλα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΚ που χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε.:

Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στον παλιό εθνικό δρόμο, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει μισό, για σημαντική χρονική περίοδο. Για το έργο αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΚ, προχωράει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, για να φτιαχτεί το αναγκαίο χαντάκι απορροής, δυτικά του εθνικού δρόμου.

Το έργο δεν θα ολοκληρωθεί από την υφιστάμενη εργολαβία, καθώς το κομμάτι του “Μορέα” (πολύ δύσκολο, που παραμένει σε εκκρεμότητα) έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί με ξεχωριστή εργολαβία, που θα περιλαμβάνει επιπλέον τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα και το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων της Θουρίας. Εργολαβία που δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί και στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει να υλοποιείται προς το τέλος του 2020.

Για το πρώτο αυτό αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με έκπτωση 53,5%.

Για το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά την κατασκευή του συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων της οδού Σπάρτης, που θα μεταφέρει τα νερά της βροχής από την Παναγίτσα στο Νέδοντα, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, ανάδοχος έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία Αγγελική Μπαρούνη - Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση με 44,18%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης, απαιτείται η έγκριση μελέτης που αφορά την παροχετευτική ικανότητα του Νέδοντα.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER