Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 18:28

Επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα με Καραμανλή ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την
Επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα με Καραμανλή ο Χαρίτσης

Το θετικό κλίμα και η συναντίληψη που κυριάρχησε στην προχθεσινή συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας κι εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της “Ε”, επιβεβαιώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Χαρίτση.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “ιδιαίτερα θετικό κλίμα” στη συνάντηση και σημειώνεται: “Οι κ.κ. Χαρίτσης και Καραμανλής συμφώνησαν ως προς τη στρατηγική σημασία του έργου (του οδικού άξονα) για τη Μεσσηνία και την ανάγκη υλοποίησής του χωρίς καμία χρονοτριβή. Ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προς επιβεβαίωση της συμφωνίας που είχε συνάψει με αυτήν ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με το δημόσιο σκέλος χρηματοδότησης του έργου, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής αναγνώρισε την πολύ σημαντική πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην πραγματοποίηση του πιο σημαντικού οδικού άξονα της Δυτικής Πελοποννήσου και εγγυήθηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα επιληφθεί της επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, ώστε ο σχεδιασμός του έργου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν”.

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως “μεταξύ του υπουργού και του βουλευτή Μεσσηνίας συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Και εκεί υπήρξε μία κοινή προσέγγιση ως προς την ανάγκη η αναβάθμιση του αεροδρομίου να προχωρήσει αυτοτελώς και όχι σε συνάρτηση με τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί η αλματώδης ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Μεσσηνίας”.


NEWSLETTER