Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 09:19

Εγκαταλείπεται η παραλιακή χάραξη: Από κόμβο “Μορέα” το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εγκαταλείπεται η παραλιακή χάραξη: Από κόμβο “Μορέα” το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

 

Με τη φράση από την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας "έγινε επίσης συζήτηση για τα οδικά έργα Καλαμάτα (κόμβος “Μορέα”) - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη" ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ουσιαστικά προαναγγέλλει την εγκατάλειψη της παραλιακής χάραξης και τη συνέχιση του διαγωνισμού για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και τις αντιπλημμυρικές μελέτες, θα δώσει σήμερα ο κ. Νίκας στη συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή εστιάζει στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Σημαντικές εξελίξεις σε θέματα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προέκυψαν κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Αναλυτικά σε αυτές θα αναφερθεί ο περιφερειάρχης στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28 του μήνα συνέντευξη που θα δώσει στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Επιγραμματικά, ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό γνωστοποίησε ότι συζητήθηκε η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο σε πρώτο χρόνο, ενώ σε δεύτερο θα εξεταστεί η επέκτασή της μέχρι την Τρίπολη, καθώς -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- “υπάρχει θετικό κλίμα”, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει οικονομικά και η Περιφέρεια. Ακόμα, συζητήθηκε η παραχώρηση της μετρικής γραμμής, στο τμήμα της από Δερβένι μέχρι Κόρινθο, στην Περιφέρεια ή στους τοπικούς δήμους, προκειμένου να αξιοποιηθεί μετά τη λειτουργία τής κανονικού εύρους γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος - Πάτρα.

Αναφερόμενος στα οδικά έργα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκε η ωριμότητα των μελετών για το έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων, αλλά και του δρόμου Σπάρτη - Γύθειο (ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου). Εγινε επίσης συζήτηση για τα οδικά έργα Καλαμάτα (κόμβος “Μορέα”) - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, Καλό Νερό - Τσακώνα και Πύργος - Καλό Νερό, ενώ τη συνάντηση απασχόλησαν και οι αντιπλημμυρικές μελέτες που εκπονεί για τον Δήμο Καλαμάτας ο “Μορέας”.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας δήλωσε ότι υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα των υδατοδρομίων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι γενικοί γραμματείς Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννης Καρνέσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, η επόμενη ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε 6 μήνες".


NEWSLETTER