Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 17:59

Μάρτιο δημοπρατείται ο νέος αγωγός ύδρευσης της Καλαμάτας

Μάρτιο δημοπρατείται ο νέος αγωγός ύδρευσης της Καλαμάτας

 

Στις αρχές Μαρτίου δημοπρατείται το μεγάλο έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ. Την άλλη εβδομάδα δημοπρατείται το έργο της αποχέτευσης σε Θουρία και Λέικα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΚ για τα σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που έχουν προγραμματιστεί ή έχουν δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”:

Οσον αφορά την ύδρευση:

α) Για το έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου και η αποσφράγισή τους 6 ημέρες μετά. Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 24 μήνες. Το έργο προβλέπει 127.000 ευρώ για την Αρχαιολογία, για τον έλεγχο των εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

β) Για τη β’ φάση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ. στο ερχόμενο Δ.Σ. της Επιχείρησης πρόκειται αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος. Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρεία AGT Constructions.

γ) Για το έργο αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στ’ Αρφαρά, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, έχει αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος η εταιρεία "Γομάτος Τεχνική".

Οσον αφορά την αποχέτευση:

α) Για την επέκταση του δικτύου ακαθάρτων σε Θουρία και Λέικα, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών έχει οριστεί στις 4 Φεβρουαρίου και η αποσφράγισή τους στις 10 του μήνα.

β) Για την προμήθεια κι εγκατάσταση κόμπακτ βιολογικού καθαρισμού στην Ανω Βέργα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών έχει οριστεί στις 18 Φεβρουαρίου και η αποσφράγισή τους στις 24 του μήνα.

Γ.Σ.