Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 10:13

Αγωνία με την απόφαση για το Παραδείσια - Τσακώνα

Γράφτηκε από την

Με αγωνία αναμένεται η απόφαση για την τύχη του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα. Η υπόθεση της συμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης εξετάστηκε χθες, στο Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος -αφού το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι έτοιμο και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πρέπει να παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο- η απόφαση των δικαστών αναμένεται να εκδοθεί και να κοινοποιηθεί σήμερα, με την ελπίδα να είναι θετική για την έγκριση της σύμβασης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ενδιαφέρον, ακόμα και στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της χώρας. 

Τους δικαστές - μέλη του Κλιμακίου ενημέρωσαν για το έργο ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης και η επιβλέπουσα μηχανικός Ευγενία Καλοφωλιά. Τονίζοντας την εξαιρετική σημασία του έργου και της παράδοσής του με την παράκαμψη, μέχρι ο δρόμος να ολοκληρωθεί με την τοξωτή μεταλλική γέφυρα (καλοκαίρι - φθινόπωρο του 2013), σημείωσαν πως αν δεν παραδοθεί άμεσα ο δρόμος «δε θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην Καλαμάτα. Ο κόσμος είναι αγριεμένος, θα επαναστατήσει. Είκοσι χρόνια τον περιμένει». 

Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες επεσήμαναν ότι η παράδοση του τμήματος αυτού επηρεάζει και τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα όλου του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, και ιδιαίτερα του κομματιού στη Μεσσηνία, το οποίο παραδόθηκε τον Ιούλιο.