Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 00:02

Αισιοδοξεί η κυβέρνηση για το Τσακώνα - Παραδείσια

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξεί η κυβέρνηση για το Τσακώνα - Παραδείσια


ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αισιοδοξεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ότι το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα εγκρίνει τη συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη και ο πολύπαθος δρόμος Τσακώνα - Παραδείσια θα παραδοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό τόνισε χθες, ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, κατά την παράδοση της δυτικής απόληξης, του δρόμου από τον αυτοκινητόδρομο προς τη Μεσσήνη. Ο κ. Καρνέσης ξεκαθάρισε ότι «αν δε γίνει δεκτή η σύμβαση, δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος» και παρατήρησε πως «δεν έχει ολοκληρωθεί, λείπουν οι εργασίες που απαιτούνται, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος».
Ανέφερε ότι το υπουργείο σέβεται την απόφαση, την απορριπτική του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού και χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μειοψηφία της προέδρου στην απόφαση (με 2-1). Παρατήρησε ότι ήταν σημαντικά τα επιχειρήματα της προέδρου και θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο στο αίτημα ανάκλησης, που θα συζητηθεί στο Ζ’ Κλιμάκιο στα τέλη Νοεμβρίου. Ενημέρωσε πως «δεν είναι σπάνιο, συμβαίνει αρκετά συχνά το Ελεγκτικό Συνέδριο να απορρίπτει συμπληρωματικές συμβάσεις» και πληροφόρησε ότι και άλλη συμπληρωματική σύμβαση του Παραδείσια - Τσακώνα είχε αρχικά απορριφθεί και στη συνέχεια εγκρίθηκε. Επέμεινε ότι τα επιχειρήματα της προέδρου είναι βάσιμα κι εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα γίνουν αποδεκτά. Ο κ. Καρνέσης δε θέλησε να απαντήσει τι θα γίνει σε περίπτωση νέας αρνητικής απόφασης, λέγοντας πως «δεν έχει νόημα να προδικάζουμε την αρνητική εξέλιξη», αλλά επεσήμανε ότι «υπάρχει και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, αφού ανέφερε πως δίκαια έχει αγανακτήσει ο κόσμος, εκτίμησε ότι τυπικά έχει δίκιο το Ελεγκτικό, αλλά ζήτησε να λάβει υπόψη του την πραγματικότητα. Ζήτησε να κοιτάξει την ουσία και όχι τον τύπο και υποστήριξε πως «είναι έκτακτο γεγονός η κατολίσθηση στο Δερβένι», ότι «έπρεπε το έργο να παραδοθεί το 2010 και θα ζητάει αποζημιώσεις ο "Μορέας", αλλά έμεινε πίσω λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και δε θα γινόταν, αν δεν είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Δήλωσε ότι η Περιφέρεια
θα έχει νομική υποστήριξη να παρακολουθεί την υπόθεση κι εξέφρασε την αισιοδοξία πως «τα Χριστούγεννα θα περνάει ο κόσμος». Στην ερώτηση γιατί δεν δίνεται ο δρόμος τώρα, απάντησε ότι «με λεονταρισμούς, αλληλοκατηγορίες και επαναστατικά μέσα από τα κανάλια, δε λύνεται το πρόβλημα. Εφαρμόζουμε τους νόμους σε μια ευνομούμενη Πολιτεία».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε να δοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα που συνδέεται με την ανάπτυξη του νομού.
Γ.Σ.


NEWSLETTER