Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 08:51

Τα χρονίζοντα έργα της Μεσσηνίας απαιτούν λύσεις: Ώρα για απαντήσεις από Καραμανλή

Γράφτηκε από τον
Τα χρονίζοντα έργα της Μεσσηνίας απαιτούν λύσεις: Ώρα για απαντήσεις από Καραμανλή

Απαντήσεις για όλα τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να δώσει την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Στους 12 μήνες που μεσολάβησαν από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το σχηματισμό της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε όλο το χρόνο που απαιτείται για να βγουν από το τέλμα έργα τα οποία είτε σχεδιάστηκαν λάθος είτε έμειναν στα συρτάρια λόγω έλλειψης χρηματοδοτικών πόρων. Η αναβάθμιση - παραχώρηση του Αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", η κατασκευή του νέου δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα είναι τα 3 έργα της Μεσσηνίας που έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον μια δεκαετία και για τα οποία οι Μεσσήνιοι απαιτούν πλέον ν’ ακούσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, και όχι τις αόριστες υποσχέσεις που έχουν λάβει πολλές φορές μέχρι τώρα.

Ο κ. Καραμανλής από την Τρίπολη αναμένεται επίσης να ανακοινώσει το σχέδιο επανεκκίνησης των δρομολογίων του τρένου στην Πελοπόννησο και την εκπόνηση μελέτης για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, από μετρική σε κανονικού εύρους. Ακόμη, αναμένεται να αναφερθεί και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει πιθανότατα όταν θα δώσει το "πράσινο φως" η Κομισιόν.

Για τα έργα υποδομών της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, τα οποία θα χρηματοδοτούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το Σεπτέμβριο, μετά και την εκπόνηση του σχετικού μάστερ πλαν.

Θ.Λ.


NEWSLETTER