Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 08:46

Αποδίδει καρπούς η πίεση για το Ιωάννινα - Κακαβιά

Γράφτηκε από τον
Αποδίδει καρπούς η πίεση για το Ιωάννινα - Κακαβιά

 

Η κινητικότητα των φορέων της Ηπείρου αποδίδει καρπούς για το Ιωάννινα – Κακαβιά, ενώ εξαιτίας της παθητικότητας με την οποία αντιμετωπίζουν οι Πελοποννήσιοι την Αδριατική Οδό -και όχι μόνο- κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο το νότιο τμήμα της, Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ypodomes.com, την υλοποίηση της Αδριατικής Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ζήτησε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από τον γραμματέα Δημοσιών Επενδύσεων και ΕΣΠΑ,  Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, και η Ενωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων έστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού άξονα των Δυτικών Βαλκανίων ή Παρα-Αδριατικού Αξονα αποτελεί όραμα και πάγιο αίτημα των απανταχού Ηπειρωτών και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια». Η Ενωση Ξενοδόχων θεωρεί, όπως αναφέρεται στο ypodomes.com, πως «η ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα θα αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης, καθώς θα συνδέσει την χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια» – και απαριθμεί μια σειρά από πλεονεκτήματα που θα επιφέρει στην περιοχή η υλοποίηση του έργου (μείωση χρονικών αποστάσεων με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, ανάπτυξη κ.ά.).

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η "Ε" δημοσίευσε ρεπορτάζ για το ελληνικό τμήμα της Αδριατικής Οδού που παραμένει ανολοκλήρωτο στα τμήματα Πάτρα – Καλό Νερό –  Τσακώνα και Ιωάννινα – Κακαβιά. Μέχρι στιγμής όμως, κανένας φορέας στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο δεν έχει εκδηλώσει οποιαδήποτε αντίδραση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε ότι η Αδριατική Οδός ξεκινά από την Τεργέστη, διέρχεται τη Σλοβενία, την Κροατία (δίπλα στις Δαλματικές ακτές), το Σπλιτ, και έχει φτάσει 8 χιλιόμετρα πριν από το Ντουμπρόβνικ. Υπολείπεται μόνο το μικρό κομμάτι της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και τα 38 χιλ. από το Ντουμπρόβνικ μέχρι το Μαυροβούνιο.

Η Αλβανία έχει ολοκληρώσει το τμήμα Τίρανα – Κακαβιά και έχει δημοπρατήσει τον περιφερειακό δρόμο των Τιράνων (από το Δυρράχιο μέχρι τη Σκόδρα), όπως και τα 50 χιλιόμετρα από τα Τίρανα μέχρι το Μαυροβούνιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την κατασκευή του άξονα στο Μαυροβούνιο την έχει αναλάβει η εταιρεία «Ακτωρ» και έχει ολοκληρώσει το σύνολο των μελετών.

Θ.Λ.


NEWSLETTER