Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 07:52

Μεσσηνία: Αμιαντοσωλήνες υδρεύουν Λογγά και Αδριανή

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αμιαντοσωλήνες υδρεύουν Λογγά και Αδριανή

Πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης της Μεσσήνης θα υποβάλουν ο Δήμος Μεσσήνης και η ΔΕΥΑΜ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης υδροδότησης στην πόλη της Μεσσήνης, αλλά και στην παραλιακή ζώνη με αντικατάσταση εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στο έργο αντικατάστασης τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης υψηλής ζώνης της Κοινότητας Μεσσήνης και τη βελτίωση-αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου του πρώην συνδέσμου ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα μήκους 14 χλμ. περίπου, με προϋπολογισμό 6.268.000 ευρώ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Παράλληλα υπογράφεται σε λίγες μέρες η σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λογγάς και Αδριανής Δ.Ε. Αίπειας», προϋπολογισμού μελέτης 1.196.774,19 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Λογγάς και της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής στη Δ.Ε. Αίπειας. Μία παρέμβαση που θα απαλλάξει τις δύο κοινότητες από το δίκτυο αμιάντου.

«Η πρόσβαση σε δίκτυα καθαρού και πόσιμου νερού και οι αντίστοιχες υποδομές που εξασφαλίζουν σε όλους το δημόσιο αυτό αγαθό αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε κοινωνία. Η διαχείριση, συντήρηση και ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης του δήμου μας, αποτελεί για μας σταθερό σημείο στόχευσης και κριτήριο για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Σημαντική συμβολή σε αυτό έχει και η ΔΕΥΑΜ με τις υπηρεσίες της», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.


NEWSLETTER