Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 08:47

Υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση για λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση για λιμάνι Κυπαρισσίας

 

Την προγραμματική σύμβαση ύψους 3,5 εκ. ευρώ για έργα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας υπέγραψαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Οπως τονίστηκε, με τα έργα αυτά ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν αυτό καθ’ αυτό το λιμάνι, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Νίκας η Περιφέρεια θα αναλάβει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης έθεσε το αίτημα επέκτασης του προσήνεμου μόλου, κάτι που ο κ. Νίκας είπε πως θα το δουν σε μεταγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας παράλληλα ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα αποτελέσει βραχίονα τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Νίκας τόνισε: «Προχωρούμε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια, το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Τριφυλίας, που αφορά το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Υπογράφουμε τη δεύτερη φάση, ολοκληρώνεται το λιμάνι αυτό καθ’ αυτό και υπάρχει και το τρίτο μέρος, εξίσου σημαντικό, η χερσαία ζώνη του λιμένος, που θα αναλάβει η Περιφέρεια να κάνει αυτή τη μελέτη και να χρηματοδοτήσει. Πολύ σύντομα το λιμάνι της Κυπαρισσίας με τη στρατηγική θέση που κατέχει θα είναι ένας πόλος, ένας βραχίονας τουριστικής ανάπτυξης όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και τον κ. Σκάλκο γιατί με αυτά τα 3,5 εκ. που είναι παραπάνω από αυτά που παίρνει η Περιφέρεια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε και να προστατέψουμε το μεγαλύτερο έργο στρατηγικής σημασίας για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία».

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης επισήμανε: «Αφού ευχαριστήσω εσάς και τον κ. Σκάλκο για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει από την πρώτη στιγμή, πρέπει να σκεφτούμε και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του λιμανιού με την επέκταση του προσήνεμου μόλου. Για να μπορέσει να υπάρξει επισκεψιμότητα τουριστική, ιστιοφόρων, ακόμη και καράβια που θα μπορούν να ανοίξουν εμπορική κίνηση από εδώ προς τα Επτάνησα». Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Νίκας απάντησε: «Για τον πρόβολο των 70 μέτρων το έχουμε στο μυαλό μας και θα το προχωρήσουμε κατά τα χρήματα που έχουμε. Για το θέμα του λιμανιού η Κυπαρισσία πρέπει να είναι ευχαριστημένη, δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα σε ένα ή δύο χρόνια».


NEWSLETTER