Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 07:33

Με 23 εκ. ευρώ από πρόγραμμα προσπελασιμότητας: Προς χρηματοδότηση το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την
Με 23 εκ. ευρώ από πρόγραμμα προσπελασιμότητας: Προς χρηματοδότηση το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας" εντάχθηκε η βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 23.287.900 ευρώ, με απόφαση που υπέγραψε ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Ευστράτιος Σιμόπουλος.

 

Το έργο προβλέπει τη βελτίωση της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού σε μήκος περίπου 13,8 χλμ. Το πλάτος του δρόμου θα είναι 11 μέτρα, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα, όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρα. Στο έργο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, 6 ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία κι έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ. Στο έργο έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις και οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση των τμημάτων Πύλος - Ριζόμυλος, Παράκαμψη Πύλου και "Πύλος -Μεθώνη, που είναι σε συνέργεια με το υλοποιούμενο έργο.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος αναφέρεται ότι "η θετική έκβαση του έργου είναι αποτέλεσμα της στενής και διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την κοινή παραδοχή ότι η συνεργασία αποφέρει αποτελέσματα. Ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί διαπιστώνει έμπρακτα ότι τηρούνται τα δεσμευθέντα χρονοδιαγράμματα. Επόμενος στόχος είναι η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου μέχρι τα μέσα Μαΐου".


NEWSLETTER