Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 08:33

Μεγάλο έργο για την Καλαμάτα: Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» με 5,2 εκ. ευρώ η νέα δεξαμενή

Γράφτηκε από την

 

Το έργο της νέας δεξαμενής ύδρευσης στον Αϊ-Γιάννη Καρβούνη, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5.250.000 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Εργο με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ, που σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε θέσει πρώτο σε προτεραιότητα, καθώς συνδέεται με το εμβληματικό έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής υδροδότησης, όγκου 8.300 κυβικών μέτρων, της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησής της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή του Πηδήματος.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε: “Είναι μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί, καθώς το έργο της νέας δεξαμενής αποτελούσε βασική μας προτεραιότητα και διεκδίκηση. Το έχω πει και θα το επαναλάβω ότι το συγκεκριμένο έργο είναι παραπάνω από κρίσιμο, καθώς συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800. Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους έργα δεν είναι έργα δημοφιλή στους πολίτες, όμως είναι εξόχως σημαντικά, καθώς αφορούν τις υποδομές του δήμου μας και κατ’ επέκταση εξυπηρετούν στην ουσία την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο σχεδιασμός μας προχωράει, προτάσεις μας αξιολογούνται θετικά και διεκδικήσεις μας ικανοποιούνται. Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας”.