Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 09:04

Ανησυχητικές διαρροές για το Καλαμάτα - Μεθώνη - Τώρα ανάδοχος μέσα στο 2022 και... βλέπουμε!

Γράφτηκε από τον
Ανησυχητικές διαρροές για το Καλαμάτα - Μεθώνη - Τώρα ανάδοχος μέσα στο 2022 και... βλέπουμε!

 

Ερωτηματικά για το ρυθμό της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου αναβάθμισης του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη προκαλεί ρεπορτάζ του ypodomes.com, σύμφωνα με το οποίο "στόχος είναι μέσα στο 2022 να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος", ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση έθετε το στόχο στα τέλη του 2021.

Αυτή τη στιγμή πάντως κανένας δεν γνωρίζει με ποιο ρυθμό προχωρά ο διαγωνισμός, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχει ενημερώσει επισήμως τις τοπικές αρχές για την εξέλιξή του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε ανακοινώσει το Μάιο πως τον Ιούνιο θα έρθει στην Πελοπόννησο ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Η επίσκεψη όμως ματαιώθηκε και κανένας δεν γνωρίζει αν τελικώς θα αναδειχθεί ανάδοχος για το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη εντός του έτους ή αν ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2019 θα ολοκληρωθεί τελικώς το 2022 ή και αργότερα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ypodomes.com:

"Το έργο αναβάθμισης του άξονα Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη με οδό ταχείας κυκλοφορίας δημοπρατήθηκε το 2019 και πλέον είναι σε ώριμη διαγωνιστική φάση. Έχουμε εισέλθει στη Β’ φάση του διαγωνισμού και έχει εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν τα σχήματα: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται μέσω της μεθόδου της ΣΔΙΤ και έχει διάρκεια 360 μήνες. Σχεδόν στο σύνολο του αφορά στην διαπλάτυνση του υφιστάμενου άξονα.

Στόχος είναι μέσα στο 2022 να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και να υπογραφεί η σύμβαση που θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης του έργου".

Θ.Λ. 


NEWSLETTER