Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 21:05

Ξεκινά η διαδικασία αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας σύμφωνα με τον Π.Τατούλη

Γράφτηκε από την
Ξεκινά η διαδικασία αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας σύμφωνα με τον Π.Τατούλη

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης με 25.000.000 ευρώ των παρεμβάσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια.

 

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι η εν λόγω διαδικασία έχει συμφωνηθεί μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία. Οι εν λόγω παρεμβάσεις, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αφορούν σε αεροδιάδρομο, πύργο ελέγχου και συστήματα ασφαλείας.

Αιχμές για τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα άφησε ωστόσο ο περιφερειάρχης σχετικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα -όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας- ο Πετ. Τατούλης είπε ότι «η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κόμβου του αεροδρομίου εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο στη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μάλιστα παρά τη δέσμευση του γενικού γραμματέα της κ. Αγγελάκα ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία, το ζήτημα ακόμα δεν έχει διευθετηθεί».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης -σύμφωνα με την ανακοίνωση- γνωστοποίησε ότι «αναφορικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου εντάξαμε έργα ύψους 235.000 ευρώ στο ταμείο πυροπλήκτων και η σχετική δαπάνη έχει ήδη εγκριθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ίδιος επανέλαβε πως «αποτελεί προτεραιότητα η μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών», καθώς και δήλωσή του για υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, ιδιαίτερα δε με τους επαγγελματίες του τουρισμού, «όπως καταδεικνύει το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την εταιρεία Temes S.A. στην αύξηση των πτήσεων της Aegean και της Air Berlin. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Air Berlin αποφάσισε να παρατείνει τα δρομολόγιά της μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά νωρίτερα, δηλαδή από το Μάρτιο» καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


NEWSLETTER