Σάββατο, 18 Μαϊος 2013 08:13

Ενώ υπάρχει κινητοποίηση για Πάτρα-Πύργο, η Μεσσηνία απαθής για την Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την

Η τελευταία ευκαιρία για να κατασκευαστεί το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Τσακώνα έως το Καλό Νερό κινδυνεύει να χαθεί, καθώς οι Μεσσήνιοι παρακολουθούν απαθείς τους Ηλείους και τους Αχαιούς που κινητοποιούνται για το τμήμα Πάτρα - Πύργος. 

 

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για την κατασκευή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα έως τον Πύργο: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συναντήθηκαν με εκπροσώπους της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας "Ολυμπία Οδός" και πρότειναν να ξεκινήσουν τα έργα στο τμήμα Πάτρα - Πύργος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση. Αν τελικώς γίνει δεκτή η πρόταση αυτή, τότε θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή στο πλαίσιο της αναθεώρησης της σύμβασης. Προηγουμένως θα τεθεί υπ' όψιν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια του ραντεβού που έχουν κλείσει μαζί του οι Ηλείοι αιρετοί. 

Ενώ λοιπόν σε Ηλεία και Αχαΐα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, στη Μεσσηνία σχεδόν κανένας δεν ασχολείται ούτε καν με το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα. Για την ακρίβεια μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητεί να κατασκευαστεί αυτό το τμήμα της Ολυμπίας Οδού. Οι υπόλοιποι αιρετοί, πολιτικοί και φορείς του νομού παρακολουθούν με απάθεια τις εξελίξεις. Αν όμως δεν κινητοποιηθούν έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος η Ολυμπία Οδός να σταματήσει τελικά στον Πύργο. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον φανερό ότι δεν θα κατασκευαστεί το τμήμα από Καϊάφα έως Καλό Νερό. Γι' αυτό οι προσπάθειες των Μεσσήνιων θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κατασκευή του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα, που είναι άρρηκτα συνδεμένο με την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. 

Οι Μεσσήνιοι θα πρέπει να διεκδικήσουν δυναμικά την κατασκευή αυτού του τμήματος, ώστε να δώσουν στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να το εντάξει στη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα εγκριθεί σύντομα από τη Βουλή.