Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 09:21

Ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο δύο σημαντικοί οδικοί άξονες

Γράφτηκε από την
Ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο δύο σημαντικοί οδικοί άξονες

 

Ο εργολάβος που θα βελτιώσει το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι εγκαθίσταται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα θα γίνει παρακατάθεση των πιστώσεων για τις απαλλοτριούμενες εκτάσεις στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 28,6 εκατ. ευρώ που θα βελτιώσουν σημαντικά βασικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας.  

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

«Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ, και ο εργολάβος να αναμένεται να εγκατασταθεί στα τέλη του Ιανουαρίου 2022.

Η δαπάνη του εν λόγω έργου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ – που θα διατεθούν μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020.

Το οδικό αυτό έργο, συνολικού μήκους 8,836 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κόμβων. Ειδικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μία μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.

Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

Στο μεταξύ, μέσα στον Ιανουάριο του 2022 θα γίνει παρακατάθεση των πιστώσεων για τις απαλλοτριούμενες εκτάσεις στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα. Μετά την πιο πάνω ενέργεια θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες στον πιο πάνω δρόμο, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρόσφατα για το συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ εν λόγω έργο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER