Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 09:21

Καλά μαντάτα για παράκαμψη Γιάλοβας και Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από την
Καλά μαντάτα για παράκαμψη Γιάλοβας και Τζάνε - Καλαμάκι

 

Σημαντικά βήματα για την παράκαμψη της Γιάλοβας και τη χρηματοδότηση του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Αθήνα, ενώ καλά νέα υπάρχουν και για τη γέφυρα στη Μαυροζούμαινα, καθώς εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος συμμετείχαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και υπηρεσιακούς για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι. Αποφασίστηκε η επιπλέον πίστωση των 18,5 εκ. ευρώ να καταβληθεί από το ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ανατεθεί η γεωλογική και η οριστική μελέτη, με στόχο να δημοπρατηθεί το έργο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Νίκας δήλωσε μετά τη σύσκεψη: “Ευχαριστώ δημοσίως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του εν λόγω υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο που με την αγαστή τους συνεργασία και συγκεκριμένες ενέργειες ουσιαστικά ξαναζωντανέψαμε το έργο αυτό”.

 

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Πριν τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είχε επισκεφθεί τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο παρέδωσε την πρωτότυπη μελέτη για την παράκαμψη Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ. Το έργο, όπως είναι γνωστό, εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η παράκαμψη της Γιάλοβας,

δρόμος 9 χλμ. αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του δρόμου Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι - Ρωμανού.

Τέλος, η γέφυρα της Σκάλας στη Λακωνία και η γέφυρα της Μαυροζούμαινας στη Μεσσηνία εντάσσονται στο ΠΔΕ με συνολική πίστωση περί τα 8 εκ.


NEWSLETTER