Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 08:00

Στην περιοχή στέλεχος του υπουργείου Υποδομών: Προσωπικό ενδιαφέρον Σαμαρά για το δρόμο μέχρι την Πύλο

Στην περιοχή στέλεχος του υπουργείου Υποδομών: Προσωπικό ενδιαφέρον Σαμαρά για το δρόμο μέχρι την Πύλο

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρουν για το έργο όλου του οδικού άξονα από την Καλαμάτα έως την Πύλο, δηλαδή του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και της βελτίωσης με παρακάμψεις του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Λόγω του ενδιαφέροντος αυτού, με το έργο έχει αρχίσει και ασχολείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, υπό την παρακολούθηση του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη.

Χθες στην Πύλο βρέθηκε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης και συναντήθηκε με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος. Σε συνάντηση στην οποία μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Τάκης Καρβέλας και Τάκης Δαρσακλής και ο προϊστάμενος του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Βέργος έγινε μια πρώτη διερευνητική - αναγνωριστική επαφή για τεχνικά ζητήματα και για τον τρόπο υλοποίησης του έργου. Το υπουργείο εξετάζει διάφορα σενάρια, ώστε να υλοποιηθεί όλο το έργο ή ένα μεγάλο μέρος του από το ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες και να μη χαθούν οι προθεσμίες. Προβληματισμό για παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι είναι μεγάλο το κόστος των απαλλοτριώσεων στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ενώ αναζητείται ο τρόπος ώστε με τη δημοπράτησή του να μην υπάρξουν δικαστικές διενέξεις ενδιαφερόμενων τεχνικών εταιρειών και δεν υλοποιηθεί ή δεν ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο. Ακόμα, εξετάζεται ο τρόπος που θα ξεπεραστούν όλα αυτά τα εμπόδια ή οι κίνδυνοι και αναζητείται η υπηρεσία -πιθανότατα από το υπουργείο- που θα ασχοληθεί με την κατασκευή του έργου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, "καθώς οι επίμονες προσπάθειες έχουν αποτέλεσμα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα είναι μέγιστης σημασίας για το δήμο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα διασφαλίζει τη σύνδεση με το κέντρο του νομού, θα παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης στους οδηγούς και θα συμβάλλει στην προσπάθεια συνολικής ανάδειξης της περιοχής".