Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 07:53

Επισκευές στο δρόμο Φιλιατρά - Μαραθόπολη

Επισκευές στο δρόμο Φιλιατρά - Μαραθόπολη

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής της επαρχιακής οδού Φιλιατρών - Μαραθόπολης, που πλέον δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, καθώς το τμήμα της εθνικής οδού Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι είναι κλειστό λόγω των έργων που γίνονται.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης στο τμήμα Φιλιατρών - Μαραθόπολης θα ακολουθήσουν και άλλα έργα από την Περιφέρεια με διαπλατύνσεις, οδοσημάνσεις και διαγραμμίσεις.
Για τα έργα που γίνονται στο συγκεκριμένο τμήμα ο κ. Λεβεντάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και επισκευής της επαρχιακής οδού Φιλιατρών - Μαραθόπολης. Με την έναρξη των εργασιών, των σχετικών με την υλοποίηση του οδικού άξονα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και το αναγκαίο κλείσιμο αυτού, όλη η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τη Μαραθόπολη διεξάγεται αποκλειστικά από την επαρχιακή οδό Φιλιατρών - Μαραθόπολης. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής ήταν και παραμένει η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση επιβατικών, αγροτικών, αλλά κυρίως βαρέων οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο και η πρόκληση εκ του γεγονότος αυτού σημαντικών φθορών στο οδόστρωμά του. Κάτι που έπρεπε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν και μετά από σχετικό αίτημά μου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας ανταποκρίθηκε άμεσα. Αρχικά, χρηματοδότησε τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση όλου σχεδόν του τμήματος του οδικού δικτύου από Φιλιατρά έως Μαραθόπολη. Και για τη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσουν έργα διαπλάτυνσης, οδοσήμανσης και διαγράμμισης του συγκεκριμένου δρόμου.
Θα ήθελα, για μια ακόμα φορά, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον κύριο περιφερειάρχη, που είναι πάντα δίπλα μας και για την καθοριστική βοήθειά του στα προβλήματα του τόπου μας, όταν και όποτε αυτή του ζητηθεί».

Κ.Μπ.