Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 09:03

8 προσφορές για την παράκαμψη Γιάλοβας - Ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες

Γράφτηκε από την
8 προσφορές για την παράκαμψη Γιάλοβας - Ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες

 

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το σημαντικό έργο παράκαμψης της Γιάλοβας, με προϋπολογισμό 37.350.000 ευρώ και προαίρεση 3.150.000 ευρώ, καθώς στο διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών κατατέθηκαν 8 προσφορές, μεταξύ των οποίων δύο από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, τον ΑΚΤΩΡ και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Οι δύο αυτές εταιρείες συνεργαζόμενες έχουν αναλάβει την υλοποίηση του πιο σημαντικού οδικού έργου της Μεσσηνίας, τον άξονα Καλαμάτα - Ριζομυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών και να αναδειχθεί ο προσωρινός μειοδότης.

Το έργο της παράκαμψης Γιάλοβας που θα πρέπει να εκτελεστεί μέσα σε προθεσμία 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, αφορά στη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης εθνικής οδού (Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη) και την κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χλμ. για την παράκαμψη του οικισμού.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μ., με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7 χλμ. με τα συνοδά της έργα (ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης πρανών – οπλισμένων επιχωμάτων, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμός, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.ά.).

Ο κύριος του έργου μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 3.150.000 ευρώ. Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης της εργολαβίας και θα αφορά στα εξής: Ισόπεδος κόμβος μορφής κυκλικής στη ΧΘ 1+100. Σύνολο του παράπλευρου δικτύου και κάθετες οδοί. Διευθέτηση χειμάρρων (ρέματα Ξερολάγκαδο, Γιανούζαγα και Ξεριά).


NEWSLETTER