Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 09:19

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Χωρίς χρηματοδότηση ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Χωρίς χρηματοδότηση ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών

 

Στα χαρτιά κινδυνεύει να μείνει, λόγω μη ένταξης του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα,  το έργο επέκτασης του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και η κατασκευή συνδετήριου τροχόδρομου στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Το έργο προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ είναι αναγκαίο για την φιλοξενία περισσότερων αεροσκαφών τις ώρες αιχμής καθώς οι υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων  είναι μόνο τέσσερεις με συνέπεια να είναι δύσκολη η εξυπηρέτηση περισσότερων ειδικά τα σαββατοκύριακα της θερινής σεζόν.

Την επέκταση του χώρου στάθμευσης είχε υποσχεθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Καλαμάτα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας χωρίς όμως να αναφέρει τίποτα για την πηγή χρηματοδότησης του έργου.

Την αναγκαιότητα του έργο παραδέχτηκε και ο διευθύνων  σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Αντωνιάδης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και το γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας  Δημήτρη Καραλή και Δημήτρη Πατριαρχέα αντίστοιχα.

Για την υλοποίηση του έργου έργο επέκτασης του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών  είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των 50 στρεμμάτων βορειοανατολικά του υπάρχοντος αεροσταθμού. Πλην της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας όμως κανένας άλλο φορέας δεν πιέζει για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με κίνδυνο να χαθεί όχι μόνο η φετινή σεζόν αλλά δυο – τρία χρόνια μέχρι να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Θ.Λ.