Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 08:28

Σύμβαση για μελέτη σύνδεσης Λάμπαινας με αυτοκινητόδρομο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σύμβαση για μελέτη σύνδεσης Λάμπαινας με αυτοκινητόδρομο (βίντεο)

Τη σύμβαση για την ανάθεση μελέτης, προεκτιμώμενης αμοιβής 960.000 ευρώ, με αντικείμενο την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα υπέγραψε προχθές το βράδυ ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο νέος δρόμος θα συνδέσει  τον αυτοκινητόδρομο Α7 με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δεκάδες χωριά της ευρύτερης περιοχής , δήλωσε ο κ. Νίκας υπογράφοντας τη σύμβαση.

Υπεγράφησαν επίσης από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμβάσεις που αφορούν, αφ’ ενός στην παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού του οδικού δικτύου Μεσσηνίας τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023 με συνολική δαπάνη 36.823 ευρώ και αφ’ ετέρου στην προμήθεια και τοποθέτηση αλεξικέραυνου στον ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Μοναστήρι Τριφυλίας, με δαπάνη 13.166,99 ευρώ, ενώ υπεγράφη και συμπληρωματική σύμβαση 3.652,73 ευρώ για το έργο επισκευής της προβλήτας στην Τίκλα της Καρδαμύλης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι από την Περιφέρεια έχει κινηθεί η διαδικασία για να υπάρξει παρέμβαση στην μη χρησιμοποιούμενη πλέον για την οδική κυκλοφορία παλαιά γέφυρα της Κοσκάραγας, στον δρόμο Καλαμάτα – Καρδαμύλη.

Η παρέμβαση αφορά, μεταξύ άλλων, στον καθαρισμό και τη σήμανση του χώρου, στον φωτισμό του με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκού συστήματος.


NEWSLETTER