Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 08:11

Προχωρά το αντιπλημμυρικό στα Κερεζένια

Γράφτηκε από την

 

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει το αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας, στα Γιαννιτσάνικα.

Αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών στο έργο, που προβλέπει τη συγκέντρωση των νερών των ρεμάτων Πολιτέικο Ι και ΙΙ και τη μεταφορά τους στο ρέμα Κερεζένια και αναμένεται να θωρακίσει την ανατολική πόλη, έλαβε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, επισκέφθηκε το έργο και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του εργοταξίου, πολιτικό μηχανικό Θανάση Σπανό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, τα έργα διευθέτησης στα ρέματα Κερεζένια και Πολιτέικο Ι και ΙΙ υλοποιούνται στο πλαίσιο  ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα”. Είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων και το κόστος του σημαντικού αυτού αντιπλημμυρικού έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, την περίοδο αυτή έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας σε τμήμα της περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

Να επισημανθεί ότι μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή των Αρφαρών και του Πηδήματος, παρεμβάσεις που αφορούν τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός.