Χθες στην περιοχή πραγματοποίησε αυτοψία ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ανθειας Γιάννη Γκίζα.
Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία της παρέμβασης προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης βατότητας των αγροτικών οδών που συνδέουν τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο Θουρίας. Οδοί που αποτελούν συνέχεια του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής των Κοινοτήτων Άνθειας και Αιθαίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, στην περιοχή έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός πυρόσβεσης και συγκεκριμένα δύο γαλβανισμένες χαλύβδινες δεξαμενές χωρητικότητας 4.710 λίτρα, καθώς και αντλητικό συγκρότημα υψηλής πίεσης.